Видове печати - Често задавани въпроси част 1

Публикувано от Християна Иванова 18/04/2017 0 Коментари Блог,

Всяка фирма се нуждае от набор атрибути, които са необходими за успешно осъществяване на своята дейност. 


Ние, „Модико България”, ще Ви запознаем с различните видове печат и ще Ви дадем възможност да изберете най-подходящия за Вас.

 

Какво е Офсетов печат?

 

Офсетовият печат е най-използваната технология за печатане предимно върху хартия. Самият процес представлява прехвърляне на мастило върху хартия и включва няколко стъпки:
Първо, мастилото и водата се отпечатват върху плоча, която покрива гладък цилиндър. Този цилиндър прехвърля мастилото върху одеално, покриващо офсетовия цилиндър. Накрая хартията, на която ще се отпечатва, се прилепя към офсетовия цилиндър и така процесът завършва.
Това е един доста трудоемък процес, който изисква време и разходи, а също губи от качеството на отпечатваната услуга, затова офсетовият печат се използва предимно за големи тиражи над 300 бройки. 

 

Офсетов печат - видове печати модико

 

Какво е мокър печат?

 

Мокрият печат има влажна консистенция 15-35%, докато при сухия тя е само 5-10%. Този печат е много използван в практиката при документи, за които е задължителен. 
Използва се в различни сфери – при
фирмени печати, детските печати, печати за лекари, за счетоводители, сватбени покани и други. Лесно преносим е, а фирма “Modico” ще Ви помогне при избора на печати с иновативен дизайн и атрактивни цветове, печати с нетрадиционни решения, подчертаващи индивидуалността на Вашата компания.

Мокър печат - фирмени печати модико

Какво е Дигитален печат?

 

Дигиталният печат е метод за принтиране от файлове на Вашия личен компютър или други устройства. Използва се повече при професионална изработка с лазерни или маслено-струйни принтери.
Цената на дигиталния печат е по-висока от тази на обикновения офсетов печат, но това компенсира разходите за всички технически стъпки, извършвани от печатните фирми. 
Чрез този печат можете да направите заявка, модифицирана по Ваш избор, която ще бъде извършена за изключително кратко време.


Пестенето от труд и голямата популярност, която този печат набира, са причина той да измести обикновения офсетов печат и дава възможност за отпечатване за кратки срокове и върху PVC фолио и други материали.


Докато при другите печати плочите се заменят многократно, което води до увеличаване на разходите и губене на време, при дигиталния печат това не е необходимо. 


Дигиталният печат е едно огромно удобство за Вас, което Ви спестява време и Ви дава възможност да изберете дизайна на своя печат изцяло по Ваш вкус с отлично качество!

Напишете коментар