Поръчка, доставка и плащане

1. ДЕФИНИЦИИ 

„НЕРАБОТЕН ДЕН” – неделя, всички официални празници на Република България.

„РАБОТНО ВРЕМЕ” – 08:00 – 19:00 часа всеки работен ден.


2. ПОРЪЧКА НА СТОКИ

2.1. За да се направи поръчка до електронния магазин, Потребителят трябва да посочи:

- валиден адрес на своя електронна поща;

- вярно попълнен адрес за доставка на стоката и фактуриране;

- вярно попълнени данни за контакт –  две имена, телефон.

2.2. . При успешно направена поръчка, Потребителят получава потвърждение на поръчката чрез електронно писмо на посочения от него имейл адрес. В потвърждението по имейл се посочва поръчаната стока, номера на поръчката, датата и часа, в който е направена поръчката. 

2.3. Поръчки в електронния магазин modico.bg се приемат 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата.

2.4. Потребителят може да откаже направена поръчка, без да е необходимо да упоменава причини за отказа.

2.5. Отказ на поръчка може да се направи по телефона или чрез имейл до посочения в сайта имейл адрес- електронна поща: info@modico.bg. За да е валиден отказът, Потребителят трябва да предостави: номера на направената поръчка, телефонния номер, оставен в поръчката, двете си имена, с които е регистриран в сайта, имейл адреса (електронната поща), с който е регистриран в сайта, цената на поръчката.


3. ДОСТАВКА НА ПОРЪЧАНИ СТОКИ

3.1. След като в modico.bg  постъпи поръчка от Потребител, автоматизираната система на електронния магазин уведомява Потребителя с имейл за успешно приетата поръчка.

3.2. Доставка се прави само на успешно приети поръчки

3.3. Доставката на поръчана стока не се извършва в неделя и в официални празници.

3.3.1. Обикновена доставка - в срок до 2 (работни) работни дни от момента на потвърждаването на поръчката.

3.4. Продавачът използва за доставки куриерска фирма “Еконт Експрес” като обичайните часове за доставка са от 9.00 до 17.30 часа.

3.5. Доставката се извършва до точно посочен от Потребителя адрес (независимо дали жилищен или служебен) или до офис на „Еконт Експрес”в съответния град.

3.6. Ако Потребителят не осигури достъп и условия за предаване на стоката на посочения адрес в посочения срок или не отиде до посочения офис на „Еконт Експрес“  да получи в срок стоката, ако е избрал тази опция, Продавачът се освобождава от задължението да изпълни заявената доставка.


4. ПЛАЩАНЕ

4.1. Заплащането на поръчаната стока може да се извърши по три отделни начина, като независимо от избрания начин на плащане, сумата за заплащане е една и съща и не се начисляват допълнителни такси за обработка на плащането.

4.1.1. С „наложен платеж” - плащане в брой на куриера при доставката;

4.1.2. С кредитна или дебитна карта;