Тенденции в обзавеждането на офис пространството

Публикувано от Християна Иванова 24/03/2017 0 Коментари Блог,

Понякога, погълнати от работа и служебни задължения, сами не усещаме че прекарваме по-голяма част от времето си в службата, отколкото в домовете си. Стандартното работно време от 9:00 до 17:00 ч. често не се спазва и понякога се налага да оставаме в службата след края му. И така, неусетно офисът се превръща в наш втори дом, а колегите ни – в ново семейство.

 


 

Всички знаем, че комфортът и удобството са едни от най-важните неща за служителите и че ако те липсват, то е възможно работния процес да не върви така добре. Тъй като прекарваме пет цели дни от седмицата в службата, за нас именно потребността от комфортно място е от решаващо значение. Допълнителна роля може да изиграе фактът, че представителите на доста професии прекарват по 8 часа зад бюрото и пред компютъра. 


Вече споменахме, че най-важното за един офис е да бъде удобен и комфортен за хората, които го обитават. Други неща, които не са за подценяване са местата за отдих и почивка, на които служителите могат да вземат въздух и да се заредят с нови сили. Такива са терасите, градините, кухните и стаите за почивка. Все по-често се срещат и пространствата за различни видове игри или спортове, в които хората могат да отдъхнат напълно.


Шефовете на най-големите компании в света като Google, Facebook, Twitter, LinkedIn и други отдавна са осъзнали, че ако искат да вземат максимума от своите служители, то е необходимо да им осигурят хубави условия на труд и креативни офис пространства. Сигурно сте попадали на снимки в интернет пространството, благодарение на които можем да надникнем именно в офисите на по-горе изброените компании, разположени из целия свят. Да наблюдаваш толкова модерни и креативни пространства несъмнено е вдъхновяващо и ние от Модико сме сигурни, че няма човек, който да не иска да работи на такова място.


Е, не всички компании разполагат с финансовите ресурси на Google или Facebook, о това не означава, че шефовете им не могат да вземат наготово добрия пример. Тук остава въпросът как с по-малко средства да успеем да обзаведем стилен, удобен и модерен офис. Ние от Модико България имаме няколко свежи идеи и предложения


Цветя


Не забравяйте да сложите стайни растения, които да абсорбират въглеродния двуокис и да отделят повече кислород, които е изключително важен за добрата памет и концентрация.  Ако работите на бюро, ние ви съветваме да го украсите с някой кактус, който ще неутрализира електромагнитните лъчения от електронните устройства като таблети, лаптопи и телефони.


Организатор за бюро


Понякога, улисани в работа, се оставяме хаосът  и бъркотията да вземат надмощие на работното ни място. Разбърканото бюро може да означава само едно – разбъркан ум. Едва ли има някой, който ще се съгласи, че намира по-лесно нещата си и работи по-добре, когато около него е разхвърляно. Решението за подредбата на всички ножички, химикали, моливи, гумички, острилки, кламери и други малки предмети се крие в компактния организатор за бюро. Дизайнът на кутията е свеж и тя е изработена от дървен материал. Организаторът се сглобява лесно, благодарение на системата ,,едно в друго‘‘.  С толкова стилна вещ вие и бюрото ви колегите ще спечелите всеобщата възхита на всички колеги.


Столове


Столът е наистина важен за всички, които прекарват 8 часа на бюрото. Но столовете могат да бъдат и част от интериора и да се вписват в цялостната концепция на обзавеждането. Нашите столове LONDON, UNION JACK, Велосипед и Пеперуда са креативни, цветни и свежи. Изработени са от екологично чисти и здрави дървени материали и са изключително издръжливи. Тези столове внасят стил и оригиналност във всеки офис. 


Разбира се, има още много оригинални идеи, с които да обзаведете своя офис. Нужни са ви само доза вдъхновение и креативно мислене.

 

Напишете коментар