Стереотипи за животни, с които да мотивирате учениците

Публикувано от Християна Иванова 19/10/2017 0 Коментари Блог,

Детските книжки и анимационните филми често са наситени с животински образи, на които децата се радват. Замисляли ли сте се, че като учител може да мотивирате децата, като маркирате поведението им с различните животински видове. Печатите с животни са популярен начин да се отрази успеха в началните класове. В тази статия сме събрали информация за това какъв тип животни с какво поведение се асоциират, за да направим избора Ви по-лесен. 


Стереотипи за животните за мотивация на децата

 

Бобър

Бобърът често е асоцииран с трудолюбие и упоритост в детските книжки и анимационните филмчета. Той не спира, докато не постигне своята задача. С печат с картинката на бобър може да наградите учениците, които са свършили успешно своята работа и които са показали, че са усърдни не само за момента, а последователно във времето. 
 

Гепард

Както знаете гепарда винаги е бил олицетворение на скорост. Той е най-бързото животно на планетата и с печат с картинка на гепард може да наградите учениците, които бързо и ефективно извършват своите задачи. По този начин може да ги стимулирате да вършат по-бързо своята работа знаейки например, че първите ще получат гепард върху своята тетрадка. 
 

Слон

Това величествено животно често е свързвано с паметта. Може би си спомняте израза „Помни като слон“. С печат с изображението на слон може да награждавате ученици, които успешно са запомнили интересни факти и други неща, които сте им споменали. По този начин учениците, които имат добра памет, ще се стимулират да запомнят още повече неща, а останалите ще бъдат стимулирани да развият своята памет, за да получат печат слон на своята тетрадка. 
 

Лъв 

Лъвът е символ на сила, гордост и смелост. Неговата роля в повечето анимационни филмчета може да е силно мотивираща за деца. Те се възхищават на лъва и ако бъдат олицетворени с него, това ще ги накара да полагат повече усилия, за да запазят своя статус на лидер. Използвайте това изображение за да награждавате най-добрите ученици в класа. По този начин и останалите ще се мотивират да достигнат тяхното ниво и в крайна сметка ще имате ученици, които са мотивирани да учат. 
 

Тигър

Тигрите са героични и силни. Те са символ на премерена сила, която използват само когато имат нужда. Може да използвате печат с изображението на тигър за да наградите героични постъпки на учениците или да наградите поведение, ориентирано в помощ на другите. Така не само ще се стремят към по-добри оценки, но и ще се стремят да бъдат по-добри хора като цяло. 
 

Жерав и сова 

Жеравът и совата са символ на мъдрост. С този символи може да наградите ученици, които са положили допълнителни усилия вкъщи, за да научат нещо ново и интересно. По този начин ще ги стимулирате да обогатяват своята обща култура още от малки. 


Гълъби и гълъбици

Често тези животни са олицетворение на мир. С тях може да награждавате ученици, които са кротки и послушни или на такива, които са успели да сдобрят скарани ученици. Това ще им покаже, че техните усилия са оценени. 


Както виждате всяко животно носи символика със себе си и е много важно как ще използваме тази символика. Трябва да изберете правилното животно, за да изпратите правилното послание. След като вземете своето решение, ние от Модико ще се радваме да Ви изработим печат за учител

 

Напишете коментар