Препоръки за фирмен печат

Публикувано от Християна Иванова 26/01/2017 0 Коментари Блог,

По дефиниция фирмен печат е официален идентификационен знак на компанията, поставян на определени документи. Той може да се слага на документи, договори, актове и удостоверения. Въпреки, че дизайнът му следва някои указания, собствениците на малък бизнес имат голяма свобода да покажат индивидуалност и оригиналност. Най-важният аспект на фирмения печат е това, че той на практика представлява Вашия бизнес.
Затова решихме да Ви дадем няколко препоръки при проектирането на диз
айн на фирмен печат.

 


 

Форма на печата


Традиционното оформление на фирмен печат е малък кръг с център в рамките на по-голям кръг. Въпреки това, съвременните печати могат да бъдат във всякаква комбинация от форми, включително и правоъгълни, овални, триъгълни, шестоъгълни или осмоъгълни. След като сте си намислили форма, скицирайте я на хартия, отворете документ в  Word или графичен софтуер.


Външна част


Външната част на фирмения печат обикновено съдържа името на Вашата фирма с главни букви в горната или долната част на изображението. Понякога в тази област е разположена годината, която е създадена компанията, град или държава, в която е основана или комбинация от тези елементи.


Вътрешна част


Печатът обикновено включва описание на вида на бизнеса, като например "Дружество с ограничена отговорност“, "Акционерно дружество" или „Еднолично дружество с ограничена отговорност“. Във вътрешната част също могат да бъдат разположени  лого или икона. След като вече имате представа за елементите, които искате да се включат в печата, актуализирайте скицата.


Шрифт на фирмения печат


При проектирането изберете стил на шрифта, който се отпечатва ясно върху хартия. Шрифтове като Times New Roman и скрипт шрифтове обикновено не се отпечатват четливо. Много от собствениците на малък бизнес избират шрифтове блок стил като Helvetica или Century за фирмен печат. След като вземете решение за шрифт, запишете стила във файла, където е скицата на печата Ви.


Декорации


Декорациите са добър метод за персонализиране на Вашия печат. Декорации могат да бъдат двойни линии, точки, звезди и много други. Важно е да не прекалявате с украсата – може да стане натруфено и да остави грешни впечатления за бизнеса Ви. Например, ако Вашият бизнес се занимава с туризъм, пътуване или ветроходство, можете да използвате за проектиране точки за външната граница, линия тип въже за вътрешната граница и звезди, за разделяне на текста.


Завършване


След като направите базова скица на дизайна на фирмения печат, е необходимо само да намерите фирма за изработка на фирмен печат, за да Ви създадат устройство  на фирмения печат. 


Ние, Модико България, сме специализирани в изработка на фирмени печати, носители на международната награда Reddot design award. В нашия онлайн магазин можете бързо и лесно да поръчате Вашия печат, като ние може да Ви изготвим дизайна на печата и да Ви дадем индивидуални препоръки за фирмения печат на бизнеса Ви. 

 

Напишете коментар