5 важни предмета за любителите на книги

Публикувано от Християна Иванова 16/03/2017 0 Коментари Блог,

По какво можем да разпознаем един библиофил? По това, че почти винаги може да бъде забелязан как напуска библиотеката или книжарницата с огромна купчина книги, под която той почти не се вижда. Четенето, както и купуването на нови книги е страст, която веднъж обзела те, няма как да те напусне.  Но какво друго е характерно за любителите на книги? Освен уютната обстановка, приятната музика, чашата топъл чай или кафе и мъркащата котка има и още нещо: аксесоарите за книги.

Ние от Модико България подбрахме няколко ценни аксесоара и предмета за четящите хора, без които книгите, а и техните притежатели, не могат. Ето ги и тях:


 

Лампа за книги


Интересната и вълнуваща книга може да те държи буден цяла нощ, но една досадно светеща електрическа крушка може да развали цялата магия. Да четеш на лампа или от светлината на таблета или четеца може да бъде доста изморително и вредно за очите. Освен това може да ти се приспи бързо. Решението на проблема се нарича лампа за книги – тя е малка, закрепя се на страниците и работи с батерии. Има наистина голямо разнообразие от креативни модели, които ще се харесат и на най-претенциозните читатели.  


Книгоразделител


Най-голямата трагедия за един книголюбител е да види любимата си книга в лошо състояние заради прегънати страници.  Хвърчащите листчета, касови бележки или календарчета  не могат да бъдат достойни предмети за отбелязване на дотук прочетеното. Книгоразделителят е една неизменна част от живота на читателя  и е добре той да бъде наистина красив. Съществуват всякакви книгоразделители – с животни, с любими литературни цитати и герои, както и ръчно правени. Ако сте добри в изработването на неща можете и сами да сътворите своя уникален книгоразделител. Тук можете да дадете воля на своята фантазия.


Дрехи за книги


Вероятно сте чували за ,,срещите на сляпо‘‘, благодарение на които можете да срещнете своята половинка. Е, някои находчиви книжари решиха да използват този метод и при продаването на книги. Ако не знаете какво ви се чете и искате нещо, което да ви изненада, то дрехата за книги е това, от което имате нужда.  Корицата й се скрива с красива подвързия от плат и по този начин вие не можете да видите кой е автора и какво е заглавието. Просто си избирате подвързията, която ви харесва и се оставяте да бъдете изненадани.


Печат за лична библиотека


Ние от Модико България обичаме библиотеките и винаги се стремим да попълваме колекциите си от книги. Но с времето книгите се натрупват и подредбата по автор, епоха или цвят може да ни обърка още повече. Водени от любовта си към книгите и четенето решихме да създадем печат за лична библиотека. Целта му е личната библиотека на всеки да придобие свой собствен чар и стил. Знаем, че всеки горд собственик на книги с удоволствие ще ги подпечата с печат, на който е отбелязано неговото име.  Освен това, така се избягва  и неприятната ситуация някой ваш приятел да пропусне да ви върне книгата, която сте му заели за малко.  Ние можем да изработим за ваш печат по ваше желание, идея и форма. 


 

Ароматна свещ


Ароматните свещи са малката магия, която прави дома ни уютен, топъл и добре ухаещ. Всеизвестно е, че четенето има  терапевтичен и антистрес  ефект, който се отразява добре на психиката ни. Когато си избирате свещ може да се спрете на любимия си аромат, който ви носи хубави спомени – ванилия, канела, шоколад, цитрус. Освен това, на пазара могат да се срещнат свещи с аромат на стара книга, на нова книга, и такива, които са вдъхновени от литературни персонажи. Чудим се как ли ухае свещта от ,,Брулени хълмове‘‘?


Не пропускайте малките книжни детайли, които правят живота на един книголюбител по-красив!

 

Напишете коментар