Първият курс по Дигитален маркетинг и SEO в Пловдив

Публикувано от Lyubomir Atanasov 08/12/2016 0 Коментари Блог,

 

Миналия месец се проведе първия курс по Дигитален маркетинг и SEO в Пловдив. Ние от Модико, разбира се,  само това чакахме и веднага се записахме за курса. Със сигурност не бяхме единствените -  в Digital4Plovdiv участваха още много представители на фирми, ентусиасти да научат нови дигитални трикове и маркетинг стратегии. 

Още първия ден организаторите ни изненадаха приятно с подарък от Superhosting – хостинг и безплатен домейн за една година! Организацията определено беше на ниво - през цялото време имаше приятни емоции. Бяха се погрижили за удобството на всеки един от участниците - сцена, на която лекторът изнася презентацията си, кетеринг, кафе паузи и още много други. 

Но стига толкова за обстановката - нека Ви разкажем за самия курс. Събитието го откри нашия приятел Любомир Атанасов. Ние работим с него и екипа му от дигитална агенция SEOMAX от доста време и ни беше много интересна темата му за Brand & Trust за търсачките. 

Другa интереснa темa за нас беше „как да изградим успешен онлайн магазин“. Все пак нашият бизнес е обвързан с интернет средата, за да могат клиенти ни да достигат мигновено до нас.  Ние изработваме
фирмени и лични печати както онлайн, така и на място в офисите ни в София и Пловдив. Онлайн магазина www.modico.bg ни продължава да се развива с всеки изминал ден и идеите не спират да идват благодарение на всичко ново, което научаваме. 

Много добре беше обвързана тази тема със следващата „как да привлечем повече клиенти онлайн“. Както Никито от SEOMAX ни научи как да изградим правилен онлайн бизнес модел, така копирайтърката Гергана Димова ни показа колко е важна фунията на продажбите. 
Определено тези две теми бяха много полезни за нашия бизнес, за да подобрим потребителското изживяване на нашия онлайн магазин.

Социалните мрежи безспорно заеха важна част не само в нашето ежедневие, но и в бизнес план. Важно е да поддържаме контакт с нашите потребители, а какво по-подходящо място от фейсбук? Организаторите бяха помислили и за тази тема, но не просто изнасяне на някаква лекция за това как да си публикуваме постове в страницата - Петър Дяксов ни показа как да развиваме успешно нашия  бизнес в най-голямата социална мрежа. С две думи изцяло „практически насочен“. 

След това имаше няколко теми за SEO оптимизацията и определено научихме много с помощта на Борислав Арапчев, Никола Минков, Григор Павлов и Огнян Младенов.

Събитието завърши с една много интересна тема за Google рекламите на лектора Димитър Димитров. Ние в практиката също използваме този маркетингов инструмент и затова беше важно за нас да научим успешни и не толкова успешни практики. Все пак трябва да знаем не само това, което е добре да правим, но и това, което няма да ни доведе успех. 

Горди сме да Ви кажем, че след курса по Дигитален маркетинг и SEO получихме сертификат за успешно преминаване. Тук може даже да ни видите: 

 

 

Снимка от първия курс по дигитален маркетинг и SEO в Пловдив

Подшушнаха ни нашите партньори SEOMAX, че догодина май ще се организира даже по-голямо събитие. Ура и как няма при положение, че толкова нашумя Digital4Plovdiv. Ще очакваме пролетта с нетърпение. :)

 

 

Напишете коментар