Необходими материали на всеки лекар

Публикувано от Християна Иванова 05/04/2017 0 Коментари Блог,

Ако вие сте лекар и планирате да отворите кабинет с частна практика, то несъмнено ще трябва да се съобразите с държавните наредби относно това какво оборудване трябва да има той. В много от случаите има конкретни изисквания за лекарското оборудване, които се определят в зависимост от типа специалист и неговата дейност.

Необходими материали на всеки лекар - печати за лекари Модико България

Все пак, има точни и конкретни установени правила за някои предмети, които трябва да съдържа всеки лекарски кабинет, било то по общо практикуване или конкретна специализация.  Ето от какво се нуждае всеки лекар и кабинетът му: 


Лекарски печат


Това е една наистина важна вещ от първостепенно значение, с помощта на която лекарят практикува своята практика.  Този вид печат е необходим, тъй като с негова помощ лекарят издава необходимите документи и амбулаторни листове на своите пациенти, чиито предназначение е да послужат пред болници и държавни учреждения. Печатът се слага върху всякакъв вид бланки и официални документи – това са рецептурни бланки и книжки, направления за изследване и хоспитализация и много други.

Ние в Модико България сме специалисти в създаването на лични и фирмени печати и поради това изработваме именно лични лекарски печати. В нашата работа се стремим да се съобразим изцяло с изискванията и предпочитанията на клиентите и поради това разполагаме с много варианти и шаблони. Всички печати могат да бъдат изработени в различни размери, в различни форми (кръгли, овални, правоъгълни) и са автоматични. Можем да създадем текст и изображение по образец или според индивидуалното предпочитание на клиента.

 

Предимството на лекарските печати, изработени от Модико е, че те могат да бъдат използвани веднага и съдържат в себе си внушителните 20 000 отпечатъка.  Печатите са много лесни за употреба и удобството им е от решаващо значение, щом се стигне до продължително подпечатване на различен вид документи. 

 

Чанта за спешна помощ

 

Ако лекарят е общопрактикуващ, то е от първостепенно значение да притежава добре оборудвана чанта, която да му бъде полезна по време на спешните случаи. Комплектът за спешна помощ е от решаващо значение и една от най-необходимите за лекаря вещи, тъй като с негова помощ той може да окаже първа помощ и да спаси животи.  Нейното съдържание е съобразено с държавни стандарти и наличието на лекарства за спешна помощ, термометър, апарат за кръвно налягане и стетоскоп, с помощта на който се преслушва дишането. 

 

Престилка


Лекарската престилка вдъхва уважение и цветовете й са добре разпознаваеми сред всички. Те са характерно бели и зелени в отличителни нюанси. Но ако вие сте лекар, не е нужно да носите тези добре познати, но и малко скучни цветове. Ако искате да успокоите своите пациенти, да премахнете притеснението и да ги разсеете, можете да заложите на по-нетрадиционни цветове и десени. Добра идея са веселите престилки със зъбчета, които зъболекарите носят. По този начин те неутрализират страха у пациентите, особено у децата и внасят повече свежест и спокойствие в кабинета.
 

Кантар

 

Кантарът е необходим за измерването на теглото на пациентите.  С негова помощ лекарят следи дали теглото на пациента е в нормални здравословни граници и дали то е съобразено с техния ръст. Посредством този уред може да се уточни дали теглото е нормално, под нормата или пък е наднормено. Кантарът помага на лекаря да прецени какъв грамаж лекарства трябва да назначи, а те трябва да са съобразени с теглото на пациента.

 

Напишете коментар