Как да стимулираме децата си да учат?

Публикувано от Християна Иванова 20/11/2017 0 Коментари Блог,
Децата на Новото време - обсебени от компютърните игри, детските филмчета, хиперактивни и незаинтригувани към учебния материал. Ученето в училище или у дома е все по-трудна мисия за родители и учители. Ние от Modico ще ви дадем няколко практични идеи, с които да заинтригувате децата към учебния материал на вашия малчуган още от ранна детска възраст.
 
Как да стимулирате учениците да учат - учителски печати
 

Хоби

Всеки човек има занимание, което му идва от вътре, правейки го щастлив. Използвайте любимото занимание на вашето дете и учете чрез него. Ако видите, че в тетрадките по писане и математика има само рисунки, тогава рисувайте цифри, буквички или събития. Доказано е, че разчупването на "сухия" материал с пъстрота и разнообразие от форми и цветове привлича интереса, както при малки, така и при големи ученици.

 

Използването на положителни думички

Думите са енергиен поток, чрез който ние хората приемаме различни импулси. Положителните и добри думи ни дават повече енергия, създават чувство за пълноценост и радост. До колкото отрицателните ни - подтискат и обезсърчават. 
Добра практика на много от успешните учители е да насърчават децата, като им показват нещата, с които се справят добре. Използват различни думи, като: браво, справи се добре, чудесно, страхотно. А вашето дете, колко често ги чува? 
 

Печати

Освен използването на положителни думички вкъщи, децата имат нужда от тях и в училищитната среда. Ето за това учителските печати с надпис и картинка са иделният начин, вашия малчуган да се похвали вкъщи. Чрез различни цветове и картинки, учителите могат да отпечатват добрите думички в тетрадката на вашето дете. Богато разнообразие учителски печати можете да откриете в сайта на Modico - https://modico.bg/ .
 

Образователни игри

 "Животът е игра" е казал един велик поет. Карайки децата да учат, докато се забавляват, е един от най-успешните начини за стимулиране и привличане на интерес. За да станете приятел с детето си, играйте и учете заедно. 
 

Уроци навън/Живи примери

Всички знаем, че училището е подготовката за живота отвън. Помогнете на детето си да гледа отвън навътре, за да разбере защо са му всички тези „скучни“ уроци.
 
Ако не успявате да задържите вниманието на детето си, докато учите вкъщи, то излезте в парка. Разкажете урока за птичките - показно. Хората възприемат много по-лесно, когато се докоснат или видят дадено нещо на живо. Пресметнете колко жълти и червени люлки има на площадката. Пишете върху пясъка или постройте кула от клечки. Запознайте се с англоговорящото дете на пързалката.
 
Цял живот човек се учи. Изкачвайки се по стълбичката на успеха, всички ние имаме нужда от подтикване, от стимул да преминем на следващото ниво в играта. Децата не са виновни за времето, в което живеят - просто имат нужда от внимание и отделено време, за да бъдат будни. Изброихме ви няколко начина, с които да събудите интереса на детето си. Има още хиляди други начини за стимулиране - бъдете креативни.

Напишете коментар