8 аксесоара, необходими на всеки бизнесмен

Публикувано от Християна Иванова 06/01/2017 0 Коментари Блог,

Ако започвате бизнес или работа като представител, мениджър на екип, управител на фирма или  друго, свързано с комуникация и срещи – определено трябва да помислите за принадлежностите, които да носите със себе си по време на работния ден. 

 

 

Аксесоари за бизнесмен. Статия от фирмени печати Модико България за бизнес аксесоари

Визията е едно от първите неща, които се забелязват. Знаете поговорката - по дрехите посрещат, по ума изпращат. Не приемайте тези думи буквално. Погледнете от бизнес гледна точка. На Вас биха Ви направили много неща впечатление освен облеклото. 
За да Ви помогнем с тази тежка задача, решихме да Ви представим 8 аксесоара, които трябва да има един бизнесмен на работна среща. 

 


1. Официално облекло 

 

Може да Ви се стори очевидно, но се замислете колко партньори сте виждали с комбинация от сини дънки и бяла риза. Несъмнено в първия момент на всеки човек му прави впечатление визията на отсрещния и си съставя първоначално мнение. Улеснете си работата, като Ви погледнат с добри очи още от началото. 

 

 

2. Визитник и визитка 

 

Визитката представя идентичността на Вашия бизнес. Тя показва на събеседника Ви професионализма, оригиналността и отговорността Ви. Когато я извадите от стилен визитник, Вие акцентирате върху нея и и придавате допълнителна стойност. 


3. Куфарче и тефтерче

 

Те са стилни, класически и практични. Избягвайте дългите дръжки на този аксесоар – възможно е да получите обратен ефект и да не пасва на официалната визия.


4. Джобен фирмен печат

 

Когато сте на среща, подписвате договор трябва да подпечатате документи. Няма смисъл да взимате със себе си голям фирмен печат – ние предлагаме джобни печати, със специален дизайн, изработен за бизнеса Ви. Може да ги разгледате няколко предложения за фирмен печат или джобен печат.

 

5. Часовник 

 

Един изискан часовник ще придаде на Вашата визия завършек. Днес ежедневието е динамично и забързано и често се налага да разпределяте правилно времето си. Когато имате часовник на ръката си може да видите с колко време още разполагате, без да поглеждате неучтиво телефона си или да попитате даже събеседника Ви – това е проява на разсеяност и не ангажираност.


6. Таблет или смартфон

 

Новите технологии вече са неизменна част от нашия работен ден. На таблет може да организирате целия си работен процес – планове, задачи,  reminder и много други. Когато сте насреща изглежда по-професионално да покажете Вашите продукти или услуги на таблета си.


7. Химикалка 

 

Ако още нямате, се сдобийте с една изискана химикалка. Може да я брандирате с логото на компанията Ви. По този начин освен че ще допълните цялостната си визия, но можете да давате на партньорите и клиентите подарък от Вас.


8. Външна батерия за смартфон 

 

Това е истинско спасение за тези, които имат забързано ежедневие и използват активно мобилното си устройство. Когато сте направили 4-5 срещи, не носите зарядно в себе си, а чакате поредното важно обаждане – ще разберете колко е ценно това устройство.

 

 

Това са само някои от аксесоарите, които ще са Ви необходими. Според сферата на дейност има индивидуални аксесоари, които е препоръчително да се използват. 
По-важното е, да смятате тези аксесоари за важни, не просто неща, които носите, за да впечатлявате околните. Всеки може да си купи луксозна писалка или фирмен печат, но е необходимо да сте един истински професионалист, който да знае как да ги използва, за да се изкачи по стълбата на успеха.

 

Напишете коментар